İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Zirvenin Ortağı

Zirvenin Ortağı

 

 

Futbol böyle bir şey iste. İlk devrenin başında net pozisyonlar yakalayan Altay gol yollarında istediğini yapamayınca temsilcimiz rakip ceza sahasına ilk girişinde golle tanıştı. İlk golde Cikaleshi’nin pasını güzel bir koşu yaparak ceza sahasına giren yeni transfer Soner Dikmen kaydetmiş oldu. Bu golün anlamını bütün Konyaspor taraftarları bilir. Ligde atılan sekiz yüzüncü golü atmak ta Soner’e nasip oldu. Bu golden sonra git gide ataklarını çoğaltan Konyaspor Abdulkerim’in güzel kafa vuruşuyla rakip takımın kalecisinin de büyük hatasıyla skoru ikiye çıkardı.

Bundan sonra Altay biraz oyunu eline aldıysa da direkten dönen toplarından başka net bir gollük atakları olmadı. Fakat o direkten dönen top gol olsaydı belki farklı senaryo konuşabilirdik. Temsilcimiz bu sezona gerçekten güzel başladı. Geride kalan dört haftada alınan üç galibiyet ve bir beraberlikle yukarılarda tutunmasını bildi. Gerçi Adanademir spor müsabakasında da galibiyeti hak eden taraf biz olmuştuk. Ama kaleye top girmeyince girmiyor.

Konyaspor’un yüzüncü yılında gerekli olan yerlere transfer yapması ve iyi bir teknik heyetle çalışması Konyaspor adına artı yazılacak bir durum. En son alınan Ahmet Hassan’ın Altay maçında güzel oyunuyla ve Rahmanovic’e yapmış olduğu asist bu oyuncunun ne kadar Konyaspor’a verimli olacağını göstermiş oldu. Yıllardır forvet mevkiinde almış olduğumuz oyuncuların fos çıkmasından taraftar bıkmıştı. Şu da bir gerçek ki Cikaleshi gün geçtikçe form tutmaya başladı. Sezona da iyi bir başlangıç yapan Arnavut oyuncu umarım daha da gücünü artırır ve Ahmet Hassan’la iyi bir ikili olurlar.

Defans hattına da ayrı bir parantez açmak gerekirse gerçekten Ahmet Çalık ve Abdulkerim iyi bir ikili oldu. Şu ana kadar rakip forvetlere göz açtırmayan defans oyuncularımız neden ikisi de hala milli takıma seçilmediğini anlamış değilim. Hatırlarsanız iki bin iki dünya kupasında üçüncü olduğumuz yıl lig de güzel işler yapan Galatasaray’ın kadrosuyla oynamış bulunan bir milli takım vardı.

Önümüzdeki hafta ligin yeni takımı Giresunspor’la deplasman da oynayacağımız bir maç var. Buradan da alınacak puan ya da puanlar temsilcimiz için ayrı bir motive olacaktır. Artık bu takım zirvenin ortağı olması için hiçbir problem yoktur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR