İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Güzel günler göreceğiz

Güzel günler göreceğiz

Bu sezon şehir olarak gerçekten güzel günler görüyoruz. Umarım bundan sonrada görmeye devam ederiz. Hem futbolda hem de basketbolda temsilcilerimiz iyi sonuçlar alıyor.

Antalya ile oynanan maçın ilk yarısı geçen haftaki Karagümrük maçının kopyası gibi bir maç oldu. Antalyaspor rakibini iyi analiz etmiş ki beşli savunma olarak sahaya çıktı. Bu sebepten dolayı temsilcimiz ilk yarı istediğini oyuna yansıtamadı. Sadece akıllarda kalan Cikaleshi’nin bir pozisyonu vardı yanlış hatırlamıyorsam. Yani tipik bir beraberlik görüntüsü çiziyordu iki takımda.

İkinci yarı ise Konyaspor kendi oyun tarzını ortaya koyarak daha baskılı bir oyun ile maça başladı. Tabiki rakip beşli savunma yapsa bile ne kadar defans yapsanız eninde sonunda kalenizde golü görürsünüz. Yeter ki dakikalar yetsin. Bazen almış olduğumuz oyunculara veryansın ederiz. Nerden bulduk bu oyuncuyu diye . Ama bir bakmışız o son dakikalarda kafa topu ile Endri Çekici’ye topu indirmiş ve golü atmışız. İşte o zaman her şey unutulur ve bir sevinç yumağı olarak her kez birbirine sarılır. Ahmed Hassan’da işte bu şekilde iyi işler yapmasa da o son dakikalarda topu indirip asist yapmasını bildi.

Şu bir gerçek ki takım olarak şehir olarak kenetlenmiş bulunmaktayız. Bu soğuk havada otuz bin olmasa da yaklaşık dokuz bin civarında taraftar vardı. O gelen taraftara son dakikada atılan gol içlerini ısıtmışdır ve evlerine güle oynaya gitmişlerdir. Bir hafta sonunu da keyifli geçirecekleri muhakkakdır.

Şimdi bu maçı unutup hafta içi oynayacağımız Hatay maçına bakmalıyız. Ligin sıkışık olmasından dolayı hafta içi oynanacak maç temsilcimiz için önemli olacaktır.

Bir parantez de İstanbul medyasına açmak gerekir. Nedense İstanbul medyası bazı takımları pohpohlamayı pek sever. Sanki Süper ligde oynayan sadece dört takım var. Maçtan sonra da aynı şekilde devam ederler. Trabzon süprize izin vermedi. Trabzon galibiyetlerine devam ediyor vs. Ama şu unutulmamalıdır ki lig sadece bu takımlardan ibaret değildir. Anadolu takımları olmazsa kendileri kumda mı oynayacaklar diye insan sormadan edemiyor. Anadolu’dan bir şampiyonun dahi çıkmasını istemez bu medya. Ama gün gelecek Bursaspor gibi bir takım çıkıp bu ligde yine şampiyon olacak. Belki bu sene belki sonraki seneler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR