Murat Güzel

Murat Güzel

Hafızalarımızı tazeleyelim

Hafızalarımızı tazeleyelim

Konya son günlerde epey hareketli. Gerek baroda yaşanan gelişmeler gerekse Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Paralel Yapı” başlığıyla yönettiği operasyonlar bu hareketliliğin en önemli sebebi.

Bu konularda birçok iddia, bilgi ve istifham yağıyor tarafımıza. Hafızamızı yenilememiz isteniyor, eski tarihli gazeteler gözlerimizin önüne seriliyor vb.

Bütün bu hercümerç içinde doğruluğuna kail olduğumuz konuları kaleme almaktan çekinmediğimizi bilen okurlarımız, bu konulardaki düşüncelerimizi ne zaman yazacağımızı da merak ediyorlar.

Ben ise sabrın her şeyin başı olduğunu düşünüyorum.  Toz duman arasında sarf edilecek sözlerin etkisinin de zannedildiği kadar büyük olmayacağı açıkken sadece çok değil 10-12 yıl önce A. T. tarafından Fethullah Gülen’e yazıldığı iddia edilen bir mektup dolayısıyla düşüncelerimiz soruluyor.

Öncelikle bu konudaki iddiaları bir hatırlatalım. 22 Mart 2005’te Radikal gazetesinde Doğan Haber Ajansı mahreç gösterilerek yapılmış bir haberde konuyla ilgili yer alan iddialar şöyle: “Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Endüstri Holding soruşturmasında Fethullah Gülen'e yazıldığı ve tüm ortaklara kopyalarının postalandığı ifade edilen mektubu kimin yazdığını araştırmaya başladı. İddiaya göre, Avrupa Genel Koordinatörü A. T., gurbetçilerden topladığı paraları holdingden habersiz Konya yerine Sudan'da kurduğu A.L.M. Altın Madeni adlı şirketine aktardı. Holdinge ait 250 milyon markın Sudan'a uçtuğunu öğrenen Ertekin, ortaklarını Tekin'e para vermemeleri için uyarmak amacıyla T'nin ağzından Fethullah Gülen'e mektup yazarak Avrupa ve Türkiye'deki ortaklarına postaladı. T'nin imzasını taşıyan mektup, 'Çok kıymetli 21'inci asrın kutbu, iki cihan saadetimiz, çok değerli Fethullah Gülen Hocaefendi Hazretleri' diye başlıyor. Holdingin yapılanmasında Gülen'in talimat verdiği iddia edilen mektupta, Tekin, Gülen'e sözde şunları söylüyor: "Sayın Hoca Efendi Hazretleri, Avrupa ve Konya'daki çalışmalarımız yönetim kurulunu gözden düşürecektir. İşaret buyurduğunuz üzere yönetim bunalacak ve teklif ettiğimiz yönetim devrini kabul edecektir. Cemaatimizdeki üst düzey kardeşlerimizin yaptığı yardımlar memnuniyet vericidir.  Elimizdeki boş hisse senetleri holding merkezinin bilgisi dahilinde cemaatimiz üyesi kişilere verilmiştir. Boş hisse senetlerini bu kardeşlerimiz üzerine göstererek azınlık haklarından dolayı holdinge ve şirketlere el koyduk." A.T’nin ağzından yazılan mektupta rüşvetten de bahsediliyor. Mektubun devamı şöyle: "Cemaatimizin hukuk işlerinde kullanılması için 170 bin dolara aldığımız lüks dubleks büro ile birlikte resmi dairelerde istenilen rüşvetlerin karşılanması için avukat S.K'ye 30 bin dolar verildi. Sudan'daki şirketimiz A.L.M.'de Sudan hükümetiyle problemimiz devam etmektedir.”

Haberde ismi açıkça yazılan Avrupa Koordinatörü’nün ismini kapattım. Şimdilik merak ettiğim soru şu: Haberde mektubu kimin yazdığını araştırdıkları ifade edilen Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nün ne tür bir sonuca ulaştı? Bu konuda bir bilgiye ulaşırsam inşallah onu da yazacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR