Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Milleti camide, beni de oynarken koyarsın…”

“Milleti camide, beni de oynarken koyarsın…”

Bugün şehrin ve okurlarımızın büyük kesiminin tatil günü olması nedeni ile bizde siyasi yazılarımıza bir günlük için de olsa ara vermek istiyoruz.

Bu nedenle de kimseyi üzmek istemiyoruz.

Mesela geçen haftanın o yoğun ve stresli saatleri içerisinde tek yüzümüzü güldüren olay ise abimiz, dostumuz, işadamı, Konyaspor’un eski yönetim kurulu üyelerinden Ali Fuat Çuhadar Beyin söyledikleri idi.

Evet, geçenlerde bir grup işadamımız ile yurt dışında idik. Güzel, hoş dolu dolu bir seyahat oldu. Orada çektiğimiz fotoğrafları da PUSULA Gazetemizde, SPOR LİFE’da, internet sayfalarımızda zaman zaman değerlendirmeye çalışıyoruz.

Konya’mızın haftalık tek yayın organı olan SPOR LİFE’da da o seyahatten bazı fotoğraf karelerini okurlarımız ile paylaşmıştık.

Bizim bu son seyahatimiz Brezilya, Arjantin, Uruguay’a kısaca Latin Amerika’ya idi. O ülkelerde de olsa camilere de gittik tarihi ve turistik yerlere de. İşte sayfanın birinde bir camii karesini kullanmış, altında da Ali Fuat abimizin yolda tango yapan ekibe ayak uyduran içimizde ki tek yetenekli isim olarak bir anını okurlarımıza sunmuştuk. SPOR LİFE yayınlandığı gün Ali Fuat abimiz İstanbul’da fuarda imiş. Ama kendisini o telaşesi içerisinde o kadar arayan olmuş ki. Ali Fuat abi öğle saatlerine doğru bizi arıyordu ve “Uğur abi yine yapacağını yapmışsın. Milleti camide kullanırsın bizi de oynarken. Sanki o camide biz yoktuk !”….

Allah senden razı olsun Ali Fuat abim.

Haklısın dedik ya camide de birlikte idik, kaldırımda da. Ama içimizde ki tek becerikli insan sendin. Biz ağzı açık o oynayanlara bakarken, sen o hareketli yabancı müziğe ayak uyduran tek kişi idin.

Seni çok seviyoruz.

AYDOĞDU KÖPRÜ ÇALIŞMASI YÜZÜNDEN YAPILAN SU KESİNTİSİ İNSANLARI CANINDAN BEZDİRMİŞ

Hafta içerisinde KOSKİ tarafından önceden belirlenen programlı su kesintisi vardı. Yine doğruyu söylemek gerekirse, Konya’da su kesintisi olduğu günlerde biz yine Konya dışında idik, ama siz okurlarımızdan su kesintisi ile ilgili olarak öyle şikayetler aldık ki.

Kimisi su kesintisinin biteceği saatin ardından suların kesildiğini söylerken kimileri de belirtilen saatin çok daha ötesinde suların gelmediğinden şikayetçi idi.

Cenab-ı Allah’ım artık bizleri bu saatten sonra elektriksiz, susuz, aç ve açıkta koymasın. Dahası kimseye gördüğünden aşağısını göstermesin.

KOSKİ’nin bu yaptığına da saygı göstermek ve anlayışlı olmak gerekir. Ancak belirtilenlerin dışında ki aksaklıklar kabullenilemiyor.

Mesela bir bayan okurumuz da su kesintileri ile ilgili olarak bakın ne diyordu;

“ Aydoğdu köprü çalışmaları yüzünden belediyenin sürekli elektrik su kesinlerini bir gündeme getirseniz çok mutlu olacağız ve size dua edeceğiz. Vallahi 24 saati aşkın kesintiler ile burayı Kerbelaya çevirdiler. Dün bizim millet tatlı su çeşmelerinde gece 12 lerde kuyruklardaydı. Herkes beddua ediyordu bu hizmet mi şimdi bize eziyet mi? Diye. 10 işçi çalıştıracağına 20 işçi çalıştırıp 5-6 saatte halledilebilecek bir iş için 28-29 saat civarında susuz kaldık. Su bir içmeyle bitmiyor maalesef lavabosu, tuvaleti, banyosu, çamaşırı, bulaşığı, çocuğu, yaşlısı var ailelerin Belediyenin bu dönemdeki hizmet kalitesi yerlerde sürünüyor”…

***

Dedik ya Allah bizleri gördüğümüzden aşağıya baktırmasın.

İyi tatiller iyi pazarlar…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Su, ateşe galiptir, ancak bir kaba girerse ateş o suyu kaynatır yok eder.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sürücüler üç araçlık yere sadece kendi araçları ile park etmedikleri zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR