İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Nazar Diyelim…

Nazar Diyelim…

Konyaspor en azından bir puan almak için gittiği Alanya maçından hem eli boş döndü hem de zaten revire dönen kadroya yenilerini eklemiş oldu. İki maçlık galibiyet ve hafta içi kupa maçından iyi sonuçlar çıkaran Konyaspor bu maçta istenileni veremedi.

Kim ne derse desin Alanyaspor bu ligin gerçekten iyi takımlarından birisi olmuş. Geçen sene takımın başında Erol Bulut’un olması ve takımı üst sıralara taşıması bunun bir tesadüf olmadığını gösteriyor. Yerine gelen Çağdaş Atan’ın da aynı şekilde takımını üstüne koyarak daha iyi yerlere getirdiğini söyleyebilirim.

Bu maça gelmeden önce diğer maçlarda Konyaspor kaybetse de iyi top oynamasına rağmen yenildiği maçlar olmuştur. Ama pazar günü oynanan maçta neresinden tutarsanız tutun iyi bir oyun yoktu. Birde üstüne aynı dakikalarda Kravets ve Cikaleshi ‘nin sakatlanarak oyundan çıkmaları takımın hücum gücünü de düşürmüştür. Orta alan oyuncuların topu ön alana taşıyamamaları maçtan yenilgiyle ayrılmamızın en büyük nedenlerindendir. Alanya maçına giderken sakat olan ve hasta olan oyuncularımız o kadar fazlaydı ki birde üstüne yenileri eklenince sonuç kaçınılmaz oluyor.

Bu maça gelmeden önce kalecimiz Sehic’in hasta olması ve kaleyi Eray ‘ın koruması bende bir şüphe uyandırmıştı. Ama gel görün ki Eray takımın en iyilerinden ve ayakta duran tek isimdi. Bu sebepten dolayı kalede bir güven oluştu bende.

Bu maçı artık oyuncuların unutup cumartesi oynanacak Erzurum maçına bakmaları gerekiyor. Erzurum sporda da teknik direktör Mehmet Özdilek ile yollar ayrıldı. Konya maçına kadar yerine kimin geleceği belli değil. Ama biz kendi oyunumuzu oynayıp bu maçtan galibiyetle ayrılmasını bilmeliyiz. İnşaallah bu maça kadar sakat ve hasta olan oyuncular da takımlarına dönüp geniş bir kadro ile maça çıkmalıyız. Artık haftada üç maç oynanacak maçlara giriyoruz. Ne kadar kadronuz geniş olursa o kadar iyi olur.

Yalnız şunu belirtmeliyim ki oyuncularımızın maçlarda sakin olması lazım. Maçın ilk yarısını hakem bitirdiğinde Alper Uludağ’ın hakeme itirazından dolayı sarı kartla cezalandırıldı. Kartı gördükten sonra itirazlarına devam eden Alper’in ikinci sarı karttan atılmaması bizim için sevindirici oldu. Ceza sınırında olan oyuncumuzun gelecek hafta takımını yalnız bırakması ayrı bir parantez açılabilir. Biraz daha dikkat diyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR