Uğur Özteke

Uğur Özteke

Polis varsa “tamam”, yoksa yandık demektir

Polis varsa “tamam”, yoksa yandık demektir

Bizde genel bir kanaat vardır. Önemli kavşaklarda, trafik lambalarının olduğu yerde “eğer polis geçişleri yönlendiriyorsa, bilin ki orası tıkanır. Trafik ışıkları polisten daha iyidir.”…

Bu genel kanaatin o kadar yanlış, o kadar yersiz olduğunu ancak yaşayan ve de yaşayıp da görenler bilebilir.

………..

Kusura bakmayın, bize de kızmayın ama bizim kendi şehrimiz için şunu çok net ifade edebiliriz ki, “Polis yoksa bu şehirde trafik yoktur. Kural yoktur. Işık yoktur. En kötüsü kes cezasını öderiz parasını” zihniyetidir. İnanmayan tüm okurlarımızla bunu tek tek yerinde görüp denemeye hazırız. Allah rızası için salı günü saat 18 sularında Nalçacı Caddesinde Yeşil Meram ya da Sille kavşağı bölgesinde Nalçacı’ya giderken ve aynı kavşağın Beşyol’dan Kerkük Caddesine giderken ki güzergâhını en az yarım saat süre ile kullanan okurumuz var mı? 

Tabii bu kavşağa çıkan tüm ara yollarda buna dahil.

Mesela Musalla’nın arkasından çıkan ara yolu da buraya dahil edebiliriz. Yani ana ve ara tali yollar dahil.

Yol düğümdü. İlerlemek mümkün değildi. Size yeşil ışık yanıyor. Yansın kırmızı da kim kendisine ve otomobiline güveniyorsa o geçiyor. Dolmuşlar, Belediye Otobüsleri ise zaten ayrı bir kural içerisindeler.

Bayan sürücüler Allah’a emanet. Ablam kırmızı da geçmiş. Karşı yoldakilerde kendilerine göre yeşil ışıkta hareket edince ablam yolun tam ortasında kalmış. Geri git. Gidemez. İleri git, gidemez. Durmuş bakıyor. İnsanlar korna yapıyor, bağırıyor çağırıyor. Camlarını açmışlar yön tarif ediyorlar. (Yani sağa git diyorlar) Olsun ablam camını bile açmıyor. Tepki dahi vermiyor.

Kaza mı var? Hayır.

Araç arızası mı var? Yoooo

Ne oldu peki?

Bilen var mı?

………..

Çok aradım ama ne acıdır ki bir tek polis de yoktu.

…….

Farkındayım kaç gündür Dedeman Kavşağında bir polis otosu kaldırımın üzerinde duruyor.

Sadece duruyor.

Ama Allah kendilerinden razı olsun ki o otonun duruşu bile dolmuş şoförlerinin döner kavşakta durup yolcu alıp yolcu indirmelerini önlüyor.

Tabii bu işte sadece şoförler kusurlu kabahatli değil. Yüzde 50 durup yolcu alan ya da indiren sürücü suçlu ise o döner kavşakta bekleyip gelen dolmuşa ısrarla “el kaldıran” ya da minibüs tam dönerken “sağda inecek var” diyen yolcu da en az şoför arkadaş kadar suçlu ve kabahatli. Çünkü şoför arkadaş durup o yolcuyu indirmezse bir ton laf yiyor. El kaldıranı almaz ise ekmeğinden olacak. Şikayet edilecek fırça yiyecek.

Sonuç ne olursa olsun. Kim suçlu ya da kabahatli olursa olsun o polis otosunun kaldırımın üzerinde durması bile bize yetiyor, yetiyor da artıyor bile.

Polis otosu var mı ne al kaldıran var, ne de inecek var denmesine rağmen kavşakta duran dolmuşçu var.

………….

Bir de bilmediğim için öğrenmek istiyorum.

Mesela diyelim ki Vatan caddesinde bir “taksi çağırma zili” var. Acaba bu taksi çağırma zili burada bir taksinin 24 saat orada durması için midir?

Yani taksi çağırma zilinin olduğu levha taksi durağı mıdır?

Önceki gün bir otomobildeyiz. En sağa yanaşıp ineceğiz. Ama 42 TT…  plakalı aracın sürücü orada durmuş bekliyor. İnip soruyoruz.  “Burası bizim” diyor. Bilmiyoruz ya “Peki” deyip yolumuza devam ediyoruz.

Yaşımız küçük inşallah öğrenince sizlerle doğrusu nedir? Paylaşırız.

Sonuç…

Ne kadar kızarsak kızalım. Durduk yerde ne olduğunu bilmeden kızıp günahlarını veballerini alalım. (İstisnalar hariç) Ama polis olmazsa olmaz.

Allah bu devlete millete zeval vermesin. Doğru düzgün yasalara bağlı polisi askeri güvenlik güçleri başımızdan eksik etmesin. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yasa olmasa dahi vicdan vardır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kızdığımız bir hareketi, kendimiz yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR