İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Transferler çok gecikti, artık hamleler yapılmalı!

Transferler çok gecikti, artık hamleler yapılmalı!

Konyaspor’da yeni sezon hazırlıkları 5 Temmuz yeni sezon hazırlıkları Konya’da başladı. Aradan kısa bir süre sonra 9 Temmuz’da Bolu kampı başladı. 23 Temmuz’da Hollanda kampı başladı. Liglerin başlamasına üç beş gün kala da Konya’ya dönülmesi bekleniliyor buraya kadar sorun yok. Fakat kamplar başlamadan önce takıma altı ya da yedi futbolcu takviye yapılması bekleniliyordu. Ama sadece iki transfer yapıldı. Bunun birkaç nedeni olabilir fakat geçen sezon bu takım ligi sekizinci sırada bitirmiş. Bu sezon ise yönetim ve teknik kadro Avrupa’yı düşünerek ligi ilk altı içinde bitirmek için kendilerine bir çıta belirledi. Ama yönetime sormak gerekmez mi yeni transferler ne zaman yapılacak ve ne zaman kampa yetiştirilecek. Eğer transferler kamp kadrosuna yetişmezse nasıl adapte olunabilir. Zaten Beinsport muamması ortadayken transferler nasıl gerçekleşecek. Umarım gönderilmek istenen oyuncular bir an önce gönderilir ve kontenjan açılır da transferler gerçekleşir. Yoksa önceki senelerdeki gibi ilk altıyı bırakın alt sıralardan kurtulmak için çabalarız. 

Hollanda kampı, teknik heyetimizin de dediği gibi maç kampı. Konyaspor taktiksel çalışmalarını Hollanda’da sahaya yansıtacak. Hazırlık maçları da takımın geldiği noktayı gösterecek. Bajic ve Alper Uludağ dışında transferlerini gerçekleştiremeyen temsilcimiz en kötü şartlarda aybaşına kadar 2-3 takviye daha yapmalı. Değilse yeni transferlerin takıma dahil olma süreleri uzar. Malum Aykut Hoca’nın bir oyuncuyu hemen takıma dahil ettiğine pek tanık olmadık. Bunun için transferlerin yapılıp takıma ve sisteme bir an önce dahil edilmeli.

BEİNSPORT ÇEKİLECEK Mİ?

Ligin başlamasına 3 hafta kaldı ama belirsizlik de halen sürüyor. En büyük sıkıntı maddi… Basına yansıyan bilgilere göre yayıncı kuruluş kulüplere olan ödemelerini henüz yapmadı. Bu da hem mevcut ödemeler hem de yeni transferlerin peşinatları için kulüplerin elini kolunu bağlamakta. İddialara göre zarar ettiğini beyan eden ve kur sabitleme talebindeki yayıncı kuruluş her an noktayı koyabilir. Yayın ve ödeme krizinin aşılamaması durumunda da ligin başlaması gecikecek. 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR