İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Yeni Hastalığımız: Geriye Yaslanma

Yeni Hastalığımız: Geriye Yaslanma

Hafta içi oynanan Trabzon maçında belki de sezonun en iyi oynanan bir maçını izledi Konyaspor’lu taraftarlar. Fakat iyi oyuna karşılık istediğimiz sonucu alamamıştık Trabzon karşısında.

Bu iyi oyunu Kasımpaşa maçında da sürdürmek isteyen Konyaspor maça ilk dakikalar rakibe karşı daha iyi başladı. Maça Cikaleshi’nin yerine Ahmed Hassan’la başlayan temsilcimiz daha maçın ilk dakikalarında iki sıfır öne geçmesini de bildi. Ama ne olduysa bundan sonra başladı. Yeni hastalığımız olan geriye yaslanma nüksedince sahadan beraberlikle ayrılmış olduk ve ortada iki puan kaldı.

Konyaspor’un kendi rakipleri olarak gördüğü takımlara karşı skor avantajını koruması gerekiyor. Deplasmandan alınan bir puan iyi bir puan olabilir lakin önde maçı götürüp geriye yaslandığınız zaman rakibin de bütün dönen topları alması artık golün habercisi olarak gözüküyor.

Biz yine de formda olan kalecimiz Sehic’e dua edelim hem Trabzon maçında hem de Kasımpaşa maçında o son dakikalardaki kurtarışları olmasa sahadan yenilgi ile ayrılmamız daha acı olacaktı.

Trabzon maçında o kadar çok kanatlardan gelindi ve o kadar çok orta açıldı ki bunu Kasımpaşa maçında pek göremedik. Hele de Serdar Gürler ve Bytygi golden sonra maçta kayboldular. Haftalardır performansı düşük olan Amir’in kendine gelse oyunu domine etse inanın Konyaspor’u yenmek o kadar kolay olmaz. Rakibin sakat ve hasta oyuncularının fazla olması değişiklik yapmasını dahi zorlaştırdı. Yani anlayacağının son iki maçta sahada bırakılan dört puan bizim için üzücü bir durum oldu.

Hocanın da kabul ettiği ikinci yarı kazanacak oyunu oynayamadık demesi hataları da görmesi bizim adımıza sevindirici ve bunlardan ders çıkarmalıyız.

Artık namağlup olarak iki takım var ve bunlardan birisi Konyaspor. Bu namağlup oluş da takım üzerinde stres yapabilir ve rakipler de buna göre oynayabilir. Önümüzde kendi evimizde oynayacağımız bir Alanya maçı var. Bu maça daha iyi hazırlanıp hatalarımızı tekrar etmememiz halinde Konyaspor’un bileğini kimse bükemez. Bu maçtan sonra verilecek milli arayı da düşünürsek iyi bir sonuçla sahadan ayrılırız umarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR