Uğur Özteke

Uğur Özteke

YEŞİL KUBBEYİ NE ZAMAN YIKACAKSINIZ?

YEŞİL KUBBEYİ NE ZAMAN YIKACAKSINIZ?

Hafta sonu şehir sevdalısı bir abimizin, dahası Cuma akşamı bir dost büyüğümüzün telefonla bizimle paylaştıkları uykumuzu kaçırmıştı. Cumartesi sabahı ilk işimiz soluğu Hazreti Pir’in bölgesinde almak oldu.

Gördüklerimize inanamazken, abimizin anlattıkları sanki birbiri ile örtüşüyordu.

İsterseniz cumartesi günü Hazreti Mevlana Türbesi’nin kuzey kısmından başlayan yıkım ve inşaat çalışmalarından çekilen fotoğraflarla gelinen noktayı ve yapılacakları sizlerle paylaşayım.

Paylaşalım ve korkunç iddiaları da yetkili büyüklerimize iletelim.

İletelim ki 5 yıl sonra 10 yıl sonra başımıza gelmesi ihtimal hesaplarını da bugünden Konya tarihine not olarak düşelim.

foto-1-285.jpgfoto-2-241.jpgfoto-3-156.jpg

Evet türbenin bahçe kısmında siz değerli okullarımızın kuzey diye bilinen tuvaletlerin olduğu bölgede türbe bahçesine dev kepçeler girmiş yıkım başlamış durumda.

foto-4-100.jpg

Buradaki tuvaletler bir gece önceden yıkılmış. Tuvaletlerin yıkılması iyi. Çünkü tuvaletler yerin altına alınacak. Bakın bu güzel bir çalışma. Ancak havaların ısınıp turizm sezonunda tuvaletleri yıkarsanız türbeye gelecek olan yerli ve yabancı turistlere nasıl hizmet ettiğimizi hiç düşündünüz mü?

foto-5-058.jpg

Peki yıkılan yere ne yapılacak?

Yıkılan yere 6.5 metre yüksekliğinde yani iki buçuk katlı bir bina yüksekliğinde 102 metre uzunluğunda Hazreti Mevlana Teşhir salonu yapılacak. Yani o güzelim çimlerin anlamlı güllerin yerine yeni bir beton kütle yerleştireceğiz.

foto-1-288.jpg

Önce gayet güzel mantıklı gibi gözümüzün önüne gelen salonu illa ki yeşil kubbenin içine dibine mi yapmak zorundayız? Böylesine bir alanın betonlaşmasına sadece bizim yerel yöneticiler değil Ankara’da ki bürokratlar Bakanlar bile tamam der de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi olsa asla onay vereceğine de inanmıyorum.

Evet bu işin yasam prosedürü yıllar öncesinden halledilmiş. Yıkıp yapmanın yasal olmayan hiçbir durumu yok.(!)

foto-7-012.jpg

Peki hani Konya’ya milyarlık 25 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan Şehir Müzesi yapılacaktı.   Hem de bu yıkım alanına sadece 400 metre yani 400 adım uzaklıktaki bir alana yapılacaktı bu müze.

foto-8-006.jpg

Peki biz buraya bu teşhir salonunu yaparsak 5 yıl sonra müze yapılacağına kim garanti verecek?

Devletini milletini seven bir aklıselim çıkar da “Kardeşim burada zaten sergi salonu var buraya ne gerek var trilyonları sokaktan mı topluyoruz?” derse ve projeyi iptal ederse kim karşı çıkabilir?

Haaa şöyle bir iddia var “O zaman bizde şehir müzesi yerine güzel bir otel yapıveririz.”

………..

Bak bu mantıklı (!) işte.

Lütfen Sayın Büyüklerimiz lütfen değerli yöneticilerimiz yıkalım yapalım ama manevi değerlerimizi gelecek nesillere taşımakta biraz daha duyarlı olalım.

Ve siz dua edin ki bu durum her yönü ile Reis’e aktarılmasın. Vallahi benden söylemesi her şey kağıt üzerinde yasal da olsa protokoller imzalanmış da olsa o zaman yandınız demektir.   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En uygun davranış kendine nasıl davranılmasını istiyorsan insanlarda öyle davranmandır. 

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Meram Yeni Yol’da özellikle Evliya Çelebi Parkı bölgesinde zaten iki şerit aracın yan yana zor ilerlediği caddede yolun sağına park edip ya da kaldırıma çıkarak parkta eğlenmeye geçmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR