Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Alacabel Tünelinde 3 bin 300 metre aşıldı

Alacabel Tünelinde 3 bin 300 metre aşıldı

14 Ekim 2016 Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan ile görüntülü olarak yaptığı canlı bağlantı ile Alacabel tünelinin temelini atmıştı.

Alacabel tünelindeki çalışmalar ile ilgili yolda, sokakta vatandaşların sıkça sorularına muhatap oluyorum.

Tünelde çalışmalar ne durumda? Ne kadar mesafe alındı? Ne zaman açılacak? Gibi.

Bu sebeple ilgililerden bilgi alıp kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissettim.

Hatırlanacağı üzere tünelin temeli 2016 yılının ekim ayında atıldı, bölge bu yıl çok yoğun kar yağışı aldığı için ilk aylarda istenilen verim elde edilemedi.

Tünel ihalesini alan Alfa, Açılım ve Cemiloğlu İnşaat ortak girişimi bahar ayları ile birlikte yoğun bir tempoda çalışmalarına başladı.

Tünelde toplam 255 personel çalışıyor, personelin 134’ü Seydişehir girişinde, kalanları da Ceceler mahallesi çıkışındaki tünelde çalışıyor. Çalışanlar ağırlıklı olarak Seydişehirli, personel ihtiyacı olur ise yine bu bölgeden karşılanıyor.

3 BİN 300 METRE GEÇİLDİ

Bilindiği üzere tünel, Seydişehir çıkışı 23. kilometrede bulunan Karayolları Bakım Evi karşısından çift giriş…

Ayrıca Akseki İlçesi Yarpuz Mahallesinin 7 kilometre batısında bulunan Ceceler Mahallesi tarafından da yine çift giriş olarak açılıyor.

Temelinin atıldığı tarihten itibaren 4 ağızda yapılan çalışmalar sonucunda bugün itibari ile 3 bin 300 metre aşılmış durumda.

Bir tünelin uzunluğu 7 bin 360 metre. İki tünel açılacağı için toplam uzunluk 14 bin 720 metre olacak.

14 bin 720 metre uzunluğundaki tünelin 3 bin 300 metresi açılmış durumda. Çalışmalar bu hızla gider ve bir aksaklık olmaz ise yılsonuna kadar 7 bin metre civarında kısım açılmış olacak.

Sistemli ve verimli çalışmalarından dolayı Alfa, Açılım ve Cemiloğlu İnşaat ortak girişimi firmasını tebrik ediyorum.

IŞIK 2019’da GÖRÜLECEK

Edindiğim bilgiye göre 2019 yılı sonlarına doğru tünelde ışık görülecek. Tabi çok önemli bir aksaklık olmaz ise.

ANTALYA YOL GÜZERGAHI DEĞİŞECEK

Seydişehir çıkışı 23 kilometrede Karayolları Bakım Evinin hemen karşısından başlayan ve 7 bin 360 metre sonra Akseki ilçesi Ceceler mahallesinin hemen yanı başından çıkacak tünel mevcut Seydişehir-Manavgat yolunun da güzergahını değiştirmiş olacak.

Yarpuz mahallesinin yaklaşık 7 kilometre batı kısmında bulunan Ceceler mahallesine çıkacak yol, böylece Yarpuz Mahallesini de bypass etmiş olacak.

Demek oluyor ki bu bölgeye yeni bir yol yapılacak.

28 KİLOMETRE KISALACAK

Antalya'yı Konya'ya bağlayacak Konya-Seydişehir-Antalya yolunun Antalya sınırları içinde kalan 82 kilometrelik kesiminde 4 tünel, 1 viyadük, 2 köprü daha yapılacak. Çalışmalar tamamlandıktan sonra, Seydişehir-Antalya arası yaklaşık 180 kilometre olacak.

TAMAMI BÖLÜNMÜŞ YOL OLMALI

Seydişehir-Manavgat arasına yapılan Alacabel tüneli ile birlikte 12 kilometrelik bölünmüş yol yapılacağı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan tarafından açıklandı.

Yapılacak 12 kilometrelik bölünmüş yolun asla yeterli olmadığını belirtmek istiyorum. Alacabel tüneli tamamlandıktan sonra mevcut yoldaki araç sayısının en az üç katına çıkacağı dikkate alınır ise mevcut yolun sürücülere çile yolu olarak devam edeceği bir gerçek.

Bu sebeple Seydişehir-Manavgat yolunun tamamının bölünmüş yol kapsamına alınarak bir an önce yapılması gerektiği kanaatindeyim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR