İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

GOLCÜLERİN SAHNESİ

GOLCÜLERİN SAHNESİ

Kasımpaşa yönetiminin maçtan önce hoca ve futbolcu sözleşmelerini 2021’e kadar uzatmasının vermiş olduğu moral, rakibin ligdeki konumu ve oynadığı pozitif futbol bu maçın zorluk derecesinin ne kadar yüksek olduğunu bize göstermekteydi.

Ama aynı Kasımpaşa geçen hafta kendi evinde ligin alt sıralarından kurtulmayı isteyen Kayserispor’dan 3 gol yemişti. Yani iyi bir taktik, akılcı bir oyunla Kasımpaşa’dan galibiyet almak işten bile değil.

Konyaspor ise Aykut Kocaman’la hedef büyütüp yukarıları düşünüyordu. Kendi sahamızda oynadığımız maçlar özellikle önemli. Zira iç sahada kayıpsız gitmek, deplasmandan gelecek her puanla daha da kıymetlenmekte. Zor bir maçtı ama inancımız ve beklentimiz yüksekti.

İlk yarı başlarken iki takım da birbirini tartıyor, işi sağlam tutuyordu. Cılız başlayan maç her geçen dakika alevlendi. Ama doğru söylemeliyiz ki bu devrede Konyaspor bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamıyordu. Bir de Uğur ve Milosevic’in adale sakatlıklarından dolayı çıkması Konyaspor’umuz adına ilk yarının sıkıntılı geçmesini sağladı. İkinci yarı ile birlikte maçtaki heyecan da tempo da arttı. Jahovic, Veysel Sarı’nın hatasını affetmedi ve topu ağlara gönderdi. Bu golle birlikte müthiş bir ikinci yarı izledik. Diagne’nin üst üste gelen golleriyle Kasımpaşa skoru lehine çevirmişken Jahovic yine sahneye çıkıp kendisinin ve takımının adına ikinci golünü atmasıyla müthiş geri dönüşümüzü yapmış olduk. Son noktayı ise Fofana koydu ve sahadan 3-2 gibi bir skorla ayrıldık. Son derece keyifli bir maçtı. Özellikle ikinci yarı doyumsuzdu. Tadı damağımızda kaldı desek yeridir. Konyaspor’un taktiksel denemelerini, şapka çıkartılacak gollerini özlemişiz. Rakibin de hakkını vermek gerekir. Deplasmanda bu kadar ofansif bir oyun ortaya koymak ve istatistiklerde ev sahibi takımdan iki kat daha fazla denemede bulunup başarı kaydetmek kolay bir şey değil. Konyaspor’a karşı bu kadar pozisyona girmek her takımın harcı değildir.  Bir parantez de golcülere açmak gerekir. Kasımpaşa’nın golcüsü Diagne rakipler için tam bir kabus. Son yıllarda izlediğimiz en iyi golcülerden birisi. Hiç durmuyor sürekli golü kokluyor ve fırsatını buldukça da affetmiyor. Konyaspor’un golcüsü Jahovic ise Aykut Kocaman’ın elinde günden güne büyüyor. Bu maçta iki gol attı. Bundan sonra da golleri gelecek. Zira Aykut Kocaman’ın sistemine ondan daha uygun çok az isim vardır. İnşallah attıkça moral bulacak ve her geçen hafta daha iyi olacak.

Güzel bir maçı ve galibiyeti geride bıraktık. Artık ilk devrenin son maçı olan Akhisar maçına konsantre olmalıyız. İnşallah o maçı da kazanıp devreye moralli bir şekilde gireriz…    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR