Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kamuoyu şaşkındı ama…

Kamuoyu şaşkındı ama…

Bu yazıyı dün 17.27’de yazdım. Konya AK Parti camiası listeler açıklandıktan sonra şoka değil tek kelime ile komaya girmiş durumda idi. Partililer nerede ise saçlarını başlarını yolarlarken, inanın biz de üzülmesinler diye sadece tebessüm ediyorduk.

Çünkü biz bu satırları yazmaya çalışırken yanımızda sigarasının dumanı içinde kaybolan bu partinin ilk kurucularından olan abim kıpkırmızı olmuş vaziyette “Uğur abi Allah aşkına yaz. Konya garanti diye diktiğim oy alır mantığı ile bu bize yapılır mı? Konyalıya yazık değil mi?” diyordu. Abimizi sakinleştirmemiz mümkün değildi. Onun dediklerini de burada yazamayız doğrusu. Ama eskinin güçlü milli görüşçüsü, radikal İslamcısı, günümüzün ise kurulduğu günden bu yana tavizsiz Ak Partili büyüğüm asla listeyi kabullenemiyordu. “Saçma sapan bir liste Uğur abi” diye cık…cık….. diyordu.   

İnşallah önümüzdeki günlerde Mustafa Baloğlu dışında tüm vekillerimiz niye, niçin, nereye gitti? Niye silindiler? Bunları tek tek değerlendiririz. 

Ama izninizle yeni vekillerimizi tek tek değerlendirmeden genel bir kanaatimizi paylaşalım.

Bu liste öncesi ben de dahil listeleri kim yapacak? Tartışmasında Konya için Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ağırlığını görmekte zorlanmıyorduk. Liste tartışılmasız Hoca’nındı. Hocanın Yüksek Lisans öğrencisi, Başbakanlık çalışma ekibi ve başörtüsü konusunu AHİM’e götüren ilk isimler artık Konya vekillerimiz oluyorlardı.  

Ve bu liste YENİ KONYA’nın listesi idi.

Bana kızmayın da kime kızarsanız kızın, bu işte benim bir kusurum yok. Liste ortada ve tartışılmasız Davutoğlu ve ekibidir. Bu liste Hoca’nın hocalar listesidir.

MHP’DE SÜRPRİZ OLMADI

Milliyetçi Hareket Partisi’nde bence sürpriz yoktu. Ama düne kadar “Faruk Bal yine liste başı olacak mı olmayacak mı?” diye birbirine soran aday adayları dahi Sayın Bal’ın olamayacağına inanamıyorlardı. Ama MHP’de olamaz denilen oldu.

Birinci sıradaki Mustafa Kalaycı beklenen isimdi. Herkes ikinci sıraya göz dikerken eski vekillerden Prof. Dr. Sait Gönen de bizim için normal idi. Üçüncü sıradaki Süleyman Şenol ise gerçekten parti içinde çok sevilen ve herkesin ittifakla “evet” dediği aday idi.

CHP SANDIĞA SAYGI GÖSTERDİ

CHP sandığa giderken en demokratik parti demiştik. Ama yine de kafamızda bir ünlem işareti vardı. Burası Genel Merkez idi. Son dakikada bir şey yapar mı yapardı. Ama gördük ki birinci sıraya Dr. Hüsnü Bozkurt, ikinci sıraya da Gülsüm Filorinalı yazılarak CHP sandığa saygı gösteriyordu.

RECEP KONUK KARAMAN BİRİNCİ SIRADA

Recep Başkan uzun yıllardır sürdürdüğü siyaset mücadelesinden dün nihayet galip çıkıyordu. Karamanlı Ulaştırma Bakanımız Sayın Elvan’ın Antalya’ya kaydırılması ile Karaman birinci sıraya yerleşecek olan Recep Konuk’un bu durumu geçen hafta herkes tarafından duyulmuştu. Böylece Konya’nın mecliste artık artı bir Konyalı vekili daha oluyordu.

MEHMET BAYKAN İÇİN GÜZEL BİR YER

Yine Konyalı bir vekil adayımız Mehmet Baykan da aday adayı olduğu İstanbul 3.Bölge 18. Sıraya yerleşerek bana göre yine meclise Konya’dan girecek bir başka Konyalı olarak görülüyor.

Şimdilik kısa sürede bu kadarlık değerlendirme yeter gaza gelip zülfiyâre dokunmayalım. Biz sandıktan çıkan herkese saygı gösteririz. Çünkü demokrasiye inanıyoruz. Konya ve Konyalılara yine listeler hayırlı uğurlu olsun. Rabbim hakkımızda ne hayırlı ise onu versin.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Siyaset bir insan etkileme sanatıdır. Bu sanatı sadece ona yetenekli olanlar uygulayabilir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gerçekler hoşumuza gitmese de gücü kabullendiğimiz zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR