Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

DAVETSİZ MİSAFİR TRAFİK KAZALARI...

DAVETSİZ MİSAFİR TRAFİK KAZALARI...

Allah’ın rahmeti, bereketi, lütfu ve ihsanı hepimizin üzerine olsun inşallah. Bu haftaki yazımızda eğer izin verirseniz trafik kazalarına değinmek istiyorum. Hepimizin bildiği gibi ülkemizde her gün sayısız trafik kazaları meydana gelmektedir!  Deyim yerindeyse adeta yollarda can pazarı yaşanmaktadır!  Kural ihmalleri neticesiyle hız sınırlarını aşmak ve ne acıdır ki davetsiz misafir olan trafik canavarına yakalanmak kaçınılmazdır! Peki ama neden trafik kuralları ihmal ediliyor sizce?  Kamu spotlarında hep duyuyoruz emniyet kemeri sizi hayata bağlar diyor ve daima hatırlatıyor.  Hal böyle iken kuralları bildiğimiz halde neden kuralları ihmal ediyoruz sizce?   Biliyorsunuz trafikte kural ihmalleri ve hız sınırı neticesiyle hayat ve ölüm arası bir çizgide yürüyoruz ve hayat çizgisini bir kayıp edersek ölümle baş başa kalabiliyoruz. Hani atalarımızın bir sözü vardır hepimizin bildiği  ‘Acele giden ecele gider’ diyor değil mi?  Öyle ise mademki atalarımız Acele giden ecele gider diyor da bizler neden acele gidip ecele gidiyoruz peki?  Babalarımızın, annelerimizin eşlerimizin, çocuklarımızın acıyla, kederle yüzleşmelerine sebep oluyoruz bunu hiç düşündünüz mü? 

Tamam, elbette ki emir yüce rabbimizden geldi mi ölmemeye çare yok!  Zaten bu husus da söz şöyleme lüksümüzde yok! Canı verenden Allah alanda Allah ama en azından trafik kurallarına uyarak, hız sınırına dikkat ederek oluşabilecek faciaları en aza indirebiliriz. Bu husus da babalarımızın ve annelerimizin evlatlarına yaptıkları en büyük kötülük nedir biliyor musunuz? Gençtir arabayla gezmek istiyor, azıcık arabayı hızlı kullanmış ne olacak ki, bir şey olmaz denmemelidir! Genç toplumun trafik kurallarını ihmal etmesine, hız sınırını geçmesine ses etmemek hatta göz yummak çare değildir! Halk arasında sohbet meclisleri kurulurken, ‘falancanın oğlu geçen gün hız sınırından trafik cezası almış, falancanın kızı geçen gün trafikte emniyet kemeri takılı değilmiş polis trafik cezası kesmiş’ gibi sohbetler hep edilir nedense bu sohbetler sohbet edilen yerlerde unutulur gidilir. İşte bu sebepten ötürüdür ki. Davetsiz misafir trafik canavarı ansızın gelir. Kimi yanında götürüp kimi bırakacağı hiç belli değildir! Satırlarıma burada son noktayı koyuyorum. Trafik kurallarının ihmal edilmediği bir yaşam sürdürülmesini temenni ediyorum.  Saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. Tekrar görüşmek dileğiyle. Allaha  emanet  olun...!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR