İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Futbolu Özledik…

Futbolu Özledik…

Geçen gün TFF’nin açıkladığı Futbola Dönüş Öneri Protokolü kulüpler arasında büyük tartışmalara neden oldu.

Salgın nedeniyle duran ligleri yeniden başlatmak isteyen Futbol Federasyonu’nun oluşturduğu Sağlık Kurulu önceki gün futbola dönüş protokolünü açıkladı. Kurulun açıkladığı protokole göre madde madde bakarsak ;

İdmanlarda dört metre kuralı koyan TFF maçlarda ne yapacak? Oyuncular birbirlerine dokunmadan nasıl mücadele edecek. Tartışmalı pozisyonlarda hakeme itirazlarını nasıl yapacaklar bunları sormak gerekiyor.

Kurul, virüse nasıl yakalanılmayacağını, yakalandığında ne yapılması gerektiğini anlatmış. Ancak futbolun nasıl oynanacağını belirtmemiş.

İdmanlarda tükürmesi veya sümkürmesi gereken oyuncunun saha kenarına gelmesi isteniyor. Ama maçlarda nasıl olacak buda bir karışık durum.

Tesislere on dakika arayla gelme şartı koyan TFF maçlar oynandığı zaman nasıl bir yol izleyecek. Virüsün el ile bulaşma riski çok büyük olduğundan dolayı taçlar nasıl atılacak vs.

Bir takımda testi pozitif çıkan oyuncunun temas ettikleri kişiler karantinaya alınacak. Eğer bütün oyuncular ve teknik ekip temas ettiyse ne olacak.

Yani hala muamma olan konular var. Avrupa’da bazı ülke federasyonları ligleri bitirdi ve sezonu kapattı. Yani demem o ki Türkiye’ de de olmayacağı anlamına gelmez.

Ama şu bir gerçek ki futbolu özledik.

Maçlar oynanmıyor

Sahalar boş. Yönetim istifa ya da bir teknik direktör kovamadı kulüpler. Gerçekten bunların hepsini özlüyor insan.

Bunun için her şeyin kıymetini bilmek lazım. İnsan rekabeti taraftarlar arasında sataşmayı bile özlüyor bu durumda.

Umarım çok uzun sürmez.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR