Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Hocam Toplasan İyi Olacak              

Hocam Toplasan İyi Olacak              

Sezona iyi başlayan takımımız son iki maçtan sonra dağılmış bir hal almaya başladı. Her iki maçta da takımımız hem sahaya dizilim hem mücadele anlamında beklentileri karşılayamadı. Takımımızın son durumu geçmiş yıllardaki izlediğimiz, bizi mahveden ve istemediğimiz günleri hatırlatmaya başladı. Umarım bu düşüş perşembe günü Kayserispor maçıyla son bulur.

Sivasspor maçını değerlendirmeye dilim ve ellerim maalesef varmıyor. Değerlendirebilecek ne bir oyun ne de bir skor var. 90 dakika sahasına gömülen mağlubiyeti daha maç başında kabullenmiş bir hoca ve oyuncu grubunu sahada tüm izleyenler gördü. Bu mağlubiyetin birçok sebebi olabilir. Ancak, maçı kaybetmemizin tek sebebi, sakat ya da hasta oyuncularımızın olmadığını tüm şehir görürken hocanın görmemesi çok düşünülmesi gereken bir durum...

Hoca geçen haftaki dizilim ile maça başladı. 5-3-2 midir, 3-5-2 midir kimsenin tam olarak anlayamadığı bir dizilim ile maça başladık. Geçen haftaki mağlubiyetten sonra bu dizilimin doğru olmadığını dile getirmiştim. Hatta "ders niteliğinde bir maç ve mağlubiyet olduğunu,  İnşallah ders alınıp tekrar bu hataların devam ettirilmemesini" temenni etmiştim. Hatta maç sonu açıklamasından hocanın ders aldığını gördüğümüzü yazmıştım. Ancak hoca ne ders almış ne de düzeltmek için çaba sarf etmiş. Hoca Ankaragücü maçından en ufak bir sorumluluk almamış. Bunu bu hafta sahaya sürdüğü 11 ile de tekrar görmüş olduk.

Hoca yanlış bir 11`le başlamasına rağmen nedense 80. dakikaya kadar bu hatasını düzeltme adına en ufak adım atmadı. Bu dakikadan sonra da takıma süre maalesef yetmedi. Hoca oynattığı oyuncuların performanslarının yetersizliğini bile görmedi/görmek istemedi. Oğuz Kağan`a tüm şehrin tepkisi ortada iken hoca bu oyuncuya hala sabretmeye devam ediyor. Ne desek boş anlaşılan. Yönetim de tepki vermeyince bu faydasız arkadaşı izlemeye devam ediyoruz. Altınordu maçındaki Ali Karakaya Oğuz Kağan`dan 10 kat daha iyi oynar diye düşünüyorum. Faydasız bile olsa kendi oyuncumu tercih ederim.

Adil neden girdi kimse anlamadı. Neden gençleri tercih etmiyor Hoca? Neden Erdon`u, Ali Karakaya`yı, Ahmet`i düşünmüyor? Bunu anlatmalı bizlere. Tecrübesizler demesin lütfen. Önümüzdeki haftalarda bu çocuklara muhtaç olacağız. Sakatlıklar bu seride devam ederse oyuncu kalmayacak, bu çocuklar sahaya sürülecek. Yenilsek de gençlerimizi sahada görmek istiyoruz. Bunu yönetim dile getirmeli.

Geçtiğimiz haftalarda Başakşehir maçı ile başlayan ve Alanyaspor maçı ile son bulan 4 maçlık seride hocanın geleceğinin netleşeceğini söylemiştim. Ama yanılmışım. Hoca rakibimiz olmayan takımlardan beklenenden fazla puan toplarken rakiplerimizden nedense puan toplayamadı. Bu durum maalesef üzücü ve Hoca kredisini tüketiyor. Hoca Kayseri maçında doğru olan 4-4-2`ye dönmek zorunda. Aksi taktirde sonu olacak.

Uyarması bizden...

 

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Doç. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi
SON YAZILAR