İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Bu Ne Sevgi Bu Ne Izdırap

Bu Ne Sevgi Bu Ne Izdırap

Bu sezon Konyaspor taraftarların çektiği kadar inanın kimse çekmemişdir. Rakipleriniz kazanmış ligin altına demir atmışsınız maçınız Pazar günü oynanıyor ve siz ne yapıyorsunuz koca bir hiç.

Bu saatten sonra hangi maçı kazacaksınız. Kalan altı haftalık maçlarda deplasman da Beşiktaş’ımı kendi evinizde Başakşehir’imi yoksa Trabzonspor’umu yeneceksiniz. Futbolcu grubu ve yönetim zaten havluyu atmış gözüküyor. Birde taraftar atsa ne olur atmasa ne olur.

***

Fakat ligin başına dönecek olursak bu kulübün başkanı dememiş miydi “ Ben mi çıkıp oynayacağım “ doğru bir tespitten bahsediyordu başkan. Ama eksik konuşuyordu. Siz takımın mali yapısını bozmayalım fazla transfer yapmayalım ekonomik açıdan iyi durumda olalım derseniz gidip uyduruk oyuncuları transfer ederseniz böyle ligin dibinde sallanır durursunuz. Sayın başkan tabiiki siz sorumlusunuz bu takımdan. Fakat birazda futboldan anlamak gerekiyor demek ki anlamıyorsunuz ki Konyaspor bu durumda. Şimdi ne yapacaksınız çok merak ediyorum. Aynı şekilde Sportif Direktör olarak takımın başına getirilen Mehmet Yıldırım’da “ Bu takıma takviye yapmasak ta başarı gelir “ dememiş miydi. Şimdi hepsi sus pus bir kenara çekildiler ve takımın çöküşünü hep beraber izlemekteler.

***

Bu haftada aynı geçen hafta olduğu gibi bir maç oldu. Gençlerbirliği maçında Shengelia’nın o dağlara taşlara attığı topun ardından gelen golle sahadan mağlup ayrılması bu maçta da tekrarlandı. Tek fark bu maçta da yüzde yüzlük gol pozisyonunda Bajic’in olması idi. Sen eğer o pozisyonları değerlendiremezsen elin oğlu gelir doksanda kalene golü çakar ve gider. Sende öyle bakakalırsın. İyi ki rakip çoğu oyuncusundan mahrum olarak Konya’ya gelmişti. Eğer o oyuncular oynasaydı inanın farklı bir skorla ayrılırdı sahadan Konyaspor.

***

Tabiiki bu beraberlikte Bülent Korkmaz’ında payı büyük. Geldiği günden beri taraftarın sevgisini arkasına alan deneyimli hoca maçta yaptığı değişikliklerle saç baş yoldurttu. Aynı Aykut Kocaman’ın saplantısı gibi ondada Bajic hastalığı hortladı. Maçın sonlarında iki değişiklik yapan hoca ileri bölge için aldığı Thuram ve Erdon Daci’yi alıyor. Yerine de Milosevic ve Ömer Ali’yi çıkartıyor. Sahada saç baş yoldurttan Bajic’i ise tutuyordu. Rakip yetmişten sonra atak üstüne atak yapıyor ama defansa ya da orta sahaya takviye yapmıyordu. Hocanın bunda hatası büyüktü.

Anlayacağınız yedi sezonluk süper lig macerasının da yavaş yavaş sonuna gelmekteyiz. Artık buradan ne yazsak boş gibi gözüküyor. Bir Konyaspor’lu olarak inanın bu ligde düşmeyi en çok hak eden takım biziz ama düşmememiz lazım. Düşersek bu takım dibi görür ve inanın bir beş ya da on sene tekrar çıkmasını bekleriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR