İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Dünya Kupası Hayal mi Gerçek mi ?

Dünya Kupası Hayal mi Gerçek mi ?

 

 

Milli takımımız Avrupa Şampiyonasından sıfır çekerek gruplardan çıkamadan hem de kötü bir oyunla şampiyona defterini kapattı. Hem de şampiyonanın en kötü takımlarından birisi seçildi.

Aynı şekilde insan ister istemez Dünya Kupası elemelerinde de aynı hüsrana uğrar mıyız diye düşünmeden edemiyor. Dünya kupası gruplarında iyi bir başlangıç yapan millilerimiz Hollanda karşısında kendi evimizde iyi bir skorla sahadan galip geliyor. Hemen arkasından deplasmanda Norveç’ ide net bir skorla yenmesini biliyor.

Daha sonra Letonya maçına çıkıyoruz. Orda da güzel futbol oynanıyor fakat şu bilinmeli ki hakem son düdüğü çalmadan maç bitmez ve ne oluyor önde götürdüğümüz maçı beraberlikle kapatıyoruz. Kaybedilen iki puan hanemize yazılıyor.

Letonya maçından sonra Avrupa şampiyonasından eli boş döndükten sonra Karadağ’la kendi evimizde karşılaşıyoruz. Orda da iki sıfır öndeyken beraberliği yakalayan Karadağ’la sahadan berabere ayrılıyoruz ve yine kaybedilen iki puan hanemize yazılıyor. Karadağ maçından üç gün sonra deplasman da karşılaşacağımız Cebelitarık ile net bir skorla sahadan galip ayrılıyoruz. Ama geriye baktığımız zaman dört puanı unutmamalıyız. Eğer o maçlardan da galip gelmesini bilseydik şuan zirvedeydik. Hala zirvedeyiz lakin önümüzde zorlu bir Hollanda maçı bizi bekliyor. Bu maç millilerimiz için çok önemli. Yenildiğimiz zaman her şey bitmiş değil fakat hem liderliği hem de gruplardan çıkma adına zor bir dönemece gireceğiz. Bundan sonrada zaten kamuoyu tarafından eleştirilen Şenol Güneş daha da eleştirilecek.

Cebelitarık gruptaki dört maçını da kaybederken kalesinde on yedi gol gören bir takım. Her kez bilir ki bu maçlar için zayıf bir takım. Fakat iç sahada oynadıkları oyunlar da direnç gösterebilen bir takım. Hatta rakiplerimiz deplasman oynadıkları maçlarda aynen bizim gibi ilk yarı zorlanmışlardır.

Cebelitarık maçında da topla oynama oranı yüksek olsa da o son vuruşları yapamadığımız için baya bir bocalama yaşadık. Hatta maçın başında Enes Ünal’ın kaçırdığı penaltı moralleri bozdu. Rakiplerimizin Cebelitarık karşısında net skorlar alması ve bizim zar zor yenmemiz herkesi tedirgin etmiş oldu.

Dünya Kupasının hayal mi ya da gerçek mi olacağını bize bu oyuncular yaşatacak. Umarım hayaller değil gerçekler bizim dünyamız da olur. Yoksa gerisini düşünmek dahi istemiyorum.

 

 

 

Avrupa şampiyonasından boy gösteren oyuncularımız gitmiş sanki başka bir takım gelmiş hüviyetinde bir oyuncu grubu var gibi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR